Dat kopt Resource, het blad van Wageningen Universiteit (WUR). De meest voor de hand liggende minister is uiteraard Carola Schouten en het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Het groene onderwijs verhuist echter niet mee van Economische Zaken naar Landbouw maar gaat onder het regime van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vallen. Dat geldt ook voor het groene wetenschappelijke onderzoek.

Naar verwachting zal (een deel van) de financiering van Wageningen Research, inclusief de topsectoren, onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Eric Wiebes) gaan vallen. Zowel de directie Innovatie & Kennis (bij EZ) als de directie Agro en Natuurkennis (waarschijnlijk LNV) "zullen dus met de WUR in gesprek willen over de onderzoeksprioriteiten," aldus Resource.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) komt onder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; de voedselveiligheid van producten in de winkel blijft vallen onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (minister Hugo de Jonge). Gewasbescherming is in de portefeuille van staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Infrastructuur en Waterstaat terechtgekomen.
Resource - WUR valt voortaan onder drie ministeries
  • Deel
Druk af