Dat verzucht Trustfeed-directeur Francine van Rossem tegen NRC Handelsblad in de analyse die de krant maakte van het jongste diervoederschandaal in Nederland. De krant schrijft:
Eén theorie is dat het een wraakactie tegen de voerhandelaar was, volgens directeur Francine van Rossem van Trustfeed. Deze organisatie controleert namens diervoerbedrijven de veiligheid van de grondstoffen. „Het antibioticum furazolidon is al twintig jaar verboden in Nederland, dieren hebben er niets aan”, zegt ze. „Er is geen zinnige verklaring.” De wraak zou of tegen de van de besmetting verdachte veevoederhandelaar Van Kats gericht zijn, of tegen de dierhouderij in het algemeen.

Geen al te hoge verwachtingen
Verderop in het gesprek met de NRC zegt Van Rossem dat geen enkel systeem waterdicht is omdat geen enkele vorm van handhaving bestand is tegen "criminelen, dwazen en gekken". Daarmee waarschuwt ze meteen dat het publiek, de politiek en de pers geen al te hoge verwachtingen mogen hebben van het nieuwe keurmerk dat nu met versneld wordt opgezet om veevoerschandalen uit te sluiten.
Dit artikel afdrukken