Vandaag, 5 juni, is het World Environment Day. Dit jaar is het thema biodiversiteit. Regeringen, bedrijven, beroemdheden en burgers worden gestimuleerd om hun aandacht te richten op deze dringende milieukwestie.

World Environment Day bestaat sinds 1974. Dit jaar organiseert Colombia, een van de landen met de grootste biodiversiteit ter wereld, World Environment Day. Het land huisvest meer dan 51.000 soorten dieren en planten. Zo kent Colombia de grootste variëteit aan vogels en orchideeën ter wereld. Het staat op de tweede plaats in diversiteit aan planten, vlinders, zoetwatervissen en amfibieën.

Vandaag zijn er, verspreid over de hele dag, lezingen te volgen over biodiversiteit. Hier staat het programma. Alle activiteiten hebben als doel om te leren hoe alle levende wezens op aarde verbonden zijn in het web van het leven en hoe we kunnen handelen. Zie verder de hashtag #ForNature.

Biodiversiteit is een actuele kwestie – een zorg die zowel urgent als existentieel is. De recente gebeurtenissen van bosbranden in Brazilië, de Verenigde Staten en Australië tot sprinkhanenplagen in heel Oost-Afrika – en nu een wereldwijde pandemie – tonen de onderlinge afhankelijkheid van mensen en de levenswebben waarin ze bestaan.

World Environment Day | United Nations
Reageer
  • Deel
Druk af