Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Voedselverspilling wordt dit jaar opnieuw op de kaart gezet tijdens ‘World Disco Soup Day’. De Youth Food Movement (YFM) en NoFoodWasted delen op verschillende plekken gratis soep uit.

Disco Soup
In 2012 begon YFM met het landelijk aandacht vragen voor voedselverspilling door het organiseren van Damn Food Waste. Dit jaar pakt YFM het groter aan dan ooit. Door samen te werken met het internationale Slow Food Youth Network organiseert YFM wereldwijd Disco Soups en laten ze zien dat voedselverspilling nog steeds een probleem is. De movement organiseert in zeven steden door heel het land Disco Soups. Deelnemende steden zijn: Amsterdam, Deventer, een Friese stad, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Hou voor de exacte locaties de website in de gaten.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of op de website.

Soep in de supermarkt
Ook NoFoodWasted doet mee. In 25 supermarkten deelt de organisatie soep uit. De tomatensoep is gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel barstensvol smaak zitten. Kijk voor meer informatie over de deelnemende supermarkten op de website.
Dit artikel afdrukken