Het doel van World Cleanup Day is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om meer te weten te komen over het soort afval dat op straat en in het milieu te vinden is en de herkomst ervan. Hoe meer we weten over het afval, hoe gerichter we kunnen werken aan oplossingen voor de plastic soep.

In Nederland coördineert de Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day. Meedoen is simpel: sluit je aan bij een opruimactie bij jou in de buurt of organiseer zelf een opruimactie. Op de website kun je op de kaart vinden welke opruimacties er al zijn of er zelf eentje op zetten.

Het is de bedoeling dat je tijdens het opruimen gebruik maakt van de Litterati-app om het zwerfafval in kaart te brengen. De app is zowel op Android- als op Apple-apparaten te downloaden en werkt als volgt:
1. Maak een foto van het afvalitem
2. Tag het afvalitem (het soort verpakking, het materiaal en het merk) en klik op het vinkje.
3. Ruim het afval op!

Voor een succesvolle cleanup kun je gebruik maken van de handige checklist van de Plastic Soup Foundation. Doe jij ook mee?

Informatie
Datum: 21 september
Tijd: de hele dag
Prijs: Gratis
Locatie: Heel Nederland


Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken