Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Ineke Berenschot, auteur van het boek Nachtbrood: Brood van langgerezen deeg en bakker met veel ervaring, vertelt waar je op moet letten bij het bakken van een zuurdesembrood.

Zuurdesembrood is een gezond, stoer, basaal brood. Heb je eenmaal een zuurdesemcultuur, dan is er verder alleen meel, zout en water nodig om brood te bakken. Het vereist wel enig inzicht en oefening om een toonbaar en lekker zuurdesembrood te maken. Daarom zal deze workshop focussen op starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven en het onderhouden van de starter (moederdeeg).

Berentschot deelt haar kennis doorgaans via haar website ‘Wie bakt mee’. Deze workshop is inclusief broodkrabber, zuurdesemstarter, meel, 1 gebakken brood en deeg om thuis nog een brood mee af te bakken.

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.

Informatie
Datum: 7 december
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, 3581AD Utrecht
Prijs: €50
Dit artikel afdrukken