Je voelt je goed als je gezond en lekker eet. Maar welke voeding is nou goed voor je als je diabetes hebt? Kort samengevat zijn dat minder koolhydraten, meer groente, meer eiwitten en vet. Snelle suikers en tussendoortjes zijn niet geschikt bij diabetes. Wat wel geschikt is, zijn 3 gezonde en verzadigende maaltijden per dag. Dit klinkt als een uitdaging ,maar je zult al snel merken dat dit nieuwe eetpatroon je meer energie geeft.

Tijdens deze dag ga je aan de slag, samen met de andere cursisten, om een ontbijtje, een lunch en een diner te maken. Eerst wordt je ontvangen met een drankje door Irene Moors. Zij is ambassadeur van FoodFirst Network, het onafhankelijke lifestyleplatform.

Na het welkom krijg je uitleg over het te maken menu. Dat bereid je samen met 8 tot 10 anderen. De maaltijden worden vers klaargemaakt, zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Rudolph van Veen heeft de recepten ontwikkeld en begeleidt het bereiden van de maaltijden. Na het koken ga je aan tafel om te genieten van je zelfgemaakte gerechten. Tijdens het eten is er tijd om vragen te stellen aan Hanno Pijl. Hij is dé specialist op het gebied van diabetes I en II en vertelt meer over diabetes en de oorzaken van de ziekte.

De workshop wordt afgesloten met koffie en thee en duurt in totaal 4 uur lang.

Informatie
Datum: 23 november 2019
Tijd: 16:00-20:00
Prijs: €69,- inclusief begeleiding, gebruik attributen, ingrediënten en dranken
Locatie: FoodFirst Cookery School, 2e Daalsedijk 4a, Utrecht
Aanmelden: via de site.

Kijk voor meer informatie over de workshop op de website.
Dit artikel afdrukken