imageWat ik me nou afvraag: waarom staat hier niet dat het boek barst van de kokkels, scheermessen of makrelen die we vlak voor de deur kunnen vangen maar hier niet eten? Heeft iemand al gekeken of er voornamelijk vis in voorkomt die voor AH uit IJsland komt gevlogen en voor de rest nog wat kweekroofvis (zoals de afgebeelde zalm, met z'n onhandige voerconversie)?

Lang leve vis! Zo heet het kookboek dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) en uitgeverij Kunstmag maandag presenteerden. 24 Nederlandse absolute topchefs hebben voor het boek een duurzaam visrecept gemaakt.Het kookboek past in de campagne 'Kies voor een levende zee', waarmee het WNF mensen vraagt vooral duurzaam gevangen vis te kopen.

In Lang leve vis! geven gerenommeerde topkoks als Jonnie Boer, Sergio Herman, Erik van Loo en Marc van Gulick een recept prijs. Zij bereiden alleen vissoorten die volgens de viswijzer zonder problemen kunnen worden gevangen.

Chef-kok Albert Kooy neemt in Den Bosch het eerste exemplaar van het WNF-kookboek in ontvangst. Kooy zet zich al jaren in voor een moderne, dier- en milieuvriendelijke en duurzame keuken.

Dit artikel afdrukken