Verhalen van 07 juli rondom Corona vind je in Landen spelen kleurenbingo: ook Nederland nog rood op de kaart volgens ECDC.

In de Ondertussen van dinsdag 07 juli vallen mij deze berichten op:

- het toerisme in Kenia is stilgevallen; de natuurparken liggen er verlaten bij. Rangers raakten hun baan kwijt en patrouilleren minder in de natuurparken (NOS). Stropers hebben vrij spel. "Door de coronacrisis is de economie ingestort en daardoor heb je nu veel mensen zonder werk," zegt Dickson Kaelo van de Kenya Wildlife Conservancies Association. "Mensen zijn op zoek naar manieren om aan eten te komen. Vlees van wilde dieren is goedkoper dan bijvoorbeeld rundvlees." Michael O'Brein-Onyeka van de natuurbeschermingsorganisatie Conservation International geeft aan dat de illegale jacht problematisch is, maar ook begrijpelijk. "Veel mensen zijn wanhopig. Afrikanen jagen niet om de kop van een dier boven hun schoorsteenmantel te hangen. Het gaat om eten."

- de provincies Drenthe en Groningen steken een stokje voor verdere protesten van boze boeren tegen de veevoermaatregelen van landbouwminister Carola Schouten. In beide provincies zijn demonstraties met trekkers of andere zware landbouwvoertuigen de komende dagen verboden (NOS). De veiligheidsregio's in de provincies vinden dat demonstraties van boeren de afgelopen tijd uit de hand zijn gelopen en waardoor "opstoppingen en gevaarlijke situaties" ontstonden. Ook waren de demonstraties niet vooraf gemeld, aldus de veiligheidsregio`s. Deskundigen waarschuwen dat boeren met hun ‘trekkersgeweld’ een gevaar vormen voor het recht om te demonstreren (AD).

- Dirk van den Broek verlaagt opnieuw de prijs van honderden producten (Distrifood). Eerder kondigde het bedrijf al een reeks prijsverlagingen aan. Ook toen werden er duizend producten blijvend in prijs verlaagd. “Juist in deze tijd is het voor mensen heel belangrijk om voordelig boodschappen te doen”, zei directeur Marcel Huizing toen. Met de tweede reeks aan prijsverlagingen voegt hij daad bij woord. De prijsverlagingen leiden nog niet tot een concurrentiestrijd. Ketens met een laagste prijsgarantie, zoals Jumbo, passen hun prijzen waar nodig aan. Albert Heijn richt zich op de stapelkorting. Je krijgt deze week meer korting naarmate je meer stuks van één actieproduct koopt.

Vandaag is het Wereld Chocoladedag (AD). Deze dag verwijst naar 7 juli 1550, de dag waarop chocolade voor het eerst werd geïntroduceerd in Europa. Niet te verwarren met the International Chocolat Day op 13 september. Die verwijst naar de geboorte van Milton S. Hershey in 1857. Milton was een Amerikaans banketbakker en de oprichter van de Hershey Chocolate Company.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken