De georganiseerde wijnhandel sleept een met wijn stuntende webshop voor de rechter, meldt het FD. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), waar 115 wijnimporteurs bij zijn aangesloten, eist dat Wijnoutlet.nl van Ronny Bergsma "stopt met het maken van misleidende prijsvergelijkingen". Wijnoutlet.nl biedt op de site kortingen "tot wel 60%".

De traditionele wijnhandel komt in het geweer tegen "de agressieve prijspolitiek van een aantal grote online wijnshops". De KVNW kreeg vorige maand daarin gelijk van de Reclame Code Commissie, die oordeelde dat Bergsma misleidende advertenties op zijn site plaatst. "Bergsma werd berispt, maar de ondernemer geeft volgens de wijnhandelaren geen gehoor aan de oproep om ook te stoppen met deze reclame-uitingen," aldus het FD.

Op zijn beurt verwijt Bergsma, die niet aangesloten is bij de KVNW, de sector op te treden als een kartel met "zelf opgelegde regels", zoals dat dranken niet mogen worden aangeboden met een korting van meer dan 50% ten opzichte van de prijs elders. Zo houdt de vakhandel "woekerprijzen in stand", klinkt het.
Het Financieele Dagblad - Wijnhandelaren slepen prijsstunter voor de rechter
Reageer
  • Deel
Druk af