Ik deed ze in een schaaltje met slakkenboter in de oven. Heerlijk waren ze, lekker groot en sappig, met een lekkere bite. Smullen dus. O u wilt verse? Niet aan beginnen, want dat is heel veel werk met als resultaat een gekookte en houdbare slak. Net zoals mevrouw de slakkenhoudster ze voor u in een potje stopt. Zelfs van de meest verstokte culi mag je slakken uit een potje eten.

Toen de slakken op waren was het feest nog niet over. De bouillon waar de slakken in gezeten hadden was er ook nog. Op het potje staat te lezen: "De bouillon is te gebruiken als basis voor een soep, ragout of een saus." Het is een nogal donkerbruine bouillon, plantaardig van oorsprong, vol en mild van smaak. Gauw een lekker kopje lichtgebonden champignonsoep ervan gemaakt, met nog een sjalotje erdoor en veel champignons. Nogmaals smullen. Met zo'n potje kun je thuiskomen. Het is weer eens wat anders dan een bos bloemen.

Deze potten vol delicatessen worden gemaakt door Bos-Carabain Escargots. Op hun site boerenslak vertellen ze het verhaal van de slakken en, minstens zo belangrijk, waar je ze kunt kopen of eten.

Omdat Nederlanders niets van slakken snappen, stoppen ze die kleine lekkerds ook in de worst. Best lekker, maar het is natuurlijk krankzinnig. Ga toch slakken eten!
Dit artikel afdrukken