Het Kroatische wijnhuis Edivo Vina rijpt zijn wijnen niet in eikenhouten vaten, maar in kruiken op de zeebodem. Bezoekers van het wijnhuis, een uurtje van Dubrovnik, kunnen een duik nemen om de kruiken onder water, waar ze zo'n 2 jaar liggen te rijpen, te bekijken. Volgens Edivo Vina zorgt de zee voor een natuurlijke koeling in ideale omstandigheden. Ook de stilte op de zeebodem zou de kwaliteit van de wijn verbeteren. Het verblijf onder water zou de wijn een aroma van dennenhout geven. Eenmaal weer boven water bieden de flessen vol koraal en schelpen een unieke aanblik, laat Popsugar zien.
Popsugar - Have the Most Memorable Drink of Your Life at This Underwater Winery
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
En dit berichtje kan meteen mee in de draad over neprecepten.