Het persbericht van Cono/Beemster ging hier gistermorgen al vroeg online. Inkoper Superunie - de grootste van Nederland - werkt voor verschillende supermarkten, zoals Dirk van den Broek, Jumbo, Coop Em-Té, Deen, Dekamarkt, Poiesz, Hoogvliet, Sanders, Jan Linders en Plus. In de Telegraaf verscheen een paginagrote advertentie. Beemster wil zich de kaas niet van het brood laten eten door Superunie. Laatstgenoemde wil de kaas van Beemster goedkoper op het schap maar die houdt z'n poot stijf. En nu boyot Superunie een aantal kazen van Beemster. Superunie-baas Van Dulmen zegt dat Cono hem niet begrijpt.

Zal het aflopen zoals Vrumona bij Albert Heijn - op hangende pootjes? Of komen er volksacties op straat - 'wij willen Beemster'?

Boeren zijn blij met de actie van Beemster en roepen op tot solidariteit. De kaasmakers van de oude coöperatie Beemster hebben net zo'n mooie advertentie gemaakt als Vrumona toen AH hunlimonade van het schap gooide omdat Zaandam er minder voor wilde betalen. Niemand weet welke financiële afspraken werden gemaakt, al waren het zeker geen betere dan ervoor. Tenzij Nederland massaal het Malieveld opgaat, zal dat ook met Beemster gebeuren. Straks is Beemster ook bij AH aan de beurt, en komt er ook uit die prachtkaasfabriek stopverf.

Godverdomme, waarom gaan we de straat eigenlijk niet op? Tis nog nooit vertoond in Nederland. Als we het doen komen we op TV. En daar doen hele volksstammen wel alles voor.
Dit artikel afdrukken