Een prangende vraag. Ik kom vaak in restaurants en wil dan uiteraard de aandacht van de bediening vragen (meer wijn, de rekening). De meest gebruikelijke methode is uiteraard wachten totdat bediening kijkt en dan subtiel wenken. Maar soms kijkt zij niet. Wat zeg of roep je dan? "Ober" en "kelner" voelen zo ouderwets aan. "Serveerster" zeg je niet. "Mevrouw" ook niet tegen een jonge, ongetrouwde vrouw. Al vroeg ik het laatst aan een jonge serverveerster en zij prefereerde "mevrouw" of haar voornaam "Liza", uit te spreken als in Liza Minelli. "Meisje" kan ook niet. Ik roep maar "juffrouw" (vrouw) en "ober" (man). Dan maar ouderwets. Is er een betere benaming?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Grappig, ik heb daar heel andere ervaringen. :-D
Vandaag bij Wijn&Water (Rotterdam) gegeten. En het kan ook gewoon zo zijn als daar: niet nodig om te gebaren of oogcontact af te dwingen. Nemen de tijd, dat is fijn vind ik, maar je hebt geen moment het gevoel dat je vergeten wordt.
Maar wat u ook doet tegen dit hardnekkige verschijnsel, alstublieft niet met de vingers knippen.....
Wilden ze al betalen nog voor ze iets gekregen hadden?
Maar dat oogcontact, dat is vaak het probleem. Dat krijg je soms niet makkelijk. Bij de koffie meteen de rekening vragen is een oplossing maar is niet elegant.
Nee, dan die groep Russen in Scheveningn vorige week. Gingen bij het raam zitten en binnen 10 seconden kletterden de grote ringen tegen het glas......