We moeten niet zoveel kinderen maken. Wie we? Wie het zegt heeft er zelf alvast twee maar voorziet wereldoverbevolking waar vooral anderen, ver van ons bed, aan moeten werken.

Op Foodlog is het woordje honderd keer en meer terug te vinden. In kranten wordt het ook gebruikt bij het benoemen van wereldproblemen. We moeten minder consumeren. We moeten minder vlees eten. Maar we moeten ook de wereld voeden.

Wie zegt dat we de wereld moeten voeden, zegt dat de wereld dat niet zelf kan en we (wie we?) dus wel moeten doen wat we doen; waanzinnig veel produceren om er wereldwijd geld mee te kunnen verdienen.

En wie zegt dat we minder moeten consumeren is stinkrijk en voldaan, hoort tot een minderheid van de wereldbevolking die vreselijk uitgevreten heeft en alle aardolie opmaakte. Maar die niet bedoelt te zeggen zich dood te schamen, nee we is opeens weer de wereldbevolking die minder vlees moet eten, minder moet autorijden en minder vliegen.

En nou net die wereldbevolking heeft ook wel eens zin in wat wij (!) allemaal al hebben gedaan en verbrast. We, wij, moeten scherp onderscheid maken tussen hullie, zullie en wie denk je wel dat we zijn en de wereld geflikt hebben.


Dit artikel afdrukken