Ons huidige westerse dieet leidt bij maar liefst 90% van de bevolking tot een dagelijks tekort aan voedingsvezels. We eten de laatste jaren wel steeds iets gezonder, maar de inname van vezels is nog steeds te beperkt. De voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM laat zien dat mannen gemiddeld 21,9 gram vezels per dag binnenkrijgen en vrouwen 17,7 gram. Dit is ruim onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 40 gram voor mannen en 30 gram voor vrouwen. Eigenlijk is dit tekort niet zo gek. Het is zeker door alle processed food-producten best moeilijk om de benodigde vezels binnen te krijgen.

Voldoende vezels binnenkrijgen is wel heel belangrijk. Een dagelijks tekort aan vezels kan leiden tot zogenoemde welvaartsziektes, zoals overgewicht, chronische buikklachten, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

WholeFiberTM: vezelbommetjes
Het is onze missie om mensen te helpen controle te krijgen over hun dieet, hun gezondheid en hun kwaliteit van leven. Dat doen we met ons product WholeFiber. WholeFiber bestaat uit 100% gedroogde crunchy witlofwortel (cichoreiwortel), puur natuur van Nederlandse bodem. Deze wortel hebben we gekozen omdat het de meest vezelrijke groente is die er bestaat. Hij bestaat namelijk uit 35% prebiotische vezels. In gedroogde vorm neemt dit percentage toe naar maar liefst 85%. Het zijn echte vezelbommetjes dus!

Hoeveelheid vezels van verschillende soorten groente, inclusief WholeFiber


Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen
Back to the roots – gut health matters
WholeFiber bevat een unieke combinatie van prebiotische vezels, namelijk inuline, pectine, hemicellulose en cellulose. Deze vezels zijn ontzettend goed voor de bacteriën in de darmen. De darmbacteriën fermenteren deze prebiotische vezels in de dikke darm, hierbij worden korteketenvetzuren (KKV) zoals butyraat, acetaat en propionaat geproduceerd. Deze KKV hebben een positief effect op de gezondheid; met name butyraat, die anti-inflammatoire eigenschappen heeft, de postprandiale glucoserespons [de verandering van de bloedsuikerspiegel in je lichaam na het eten van een maaltijd, nvdr] positief beïnvloedt, de darmbarrière beschermt en een belangrijke energiebron is voor de darmwandcellen. Doordat WholeFiber minimaal bewerkt is, zitten de prebiotische vezels nog in de hele (intrinsieke) plantcelstructuur. Hierdoor worden de vezels geleidelijk vrijgegeven in de darm en bereiken ze de distale darm. In de distale darm [het laatste gedeelte van de darm, nvdr] worden de meeste korteketenvetzuren geproduceerd en hebben deze vetzuren de meeste positieve effecten op de gezondheid.

WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat!
WholeFiberTM en de wetenschap
WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat! Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research, bij mensen met prediabetes is bijvoorbeeld gebleken dat WholeFiber een positief effect heeft op het darmmicrobioom, korteketenvetzuren, butyraatproductie [aanmaak van het korteketenvetzuur met positieve werking op de darmen, nvdr], de stoelgang en bloedglucosewaarden. Mocht je benieuwd zijn naar deze andere wetenschappelijke studies met WholeFiber, download dan onze whitepaper (EN).

Momenteel is Maastricht Universiteit een vervolgstudie aan het afronden waarbij wordt gekeken naar de effecten van 12 weken WholeFiber-inname op metabole parameters (onder meer insulinegevoeligheid en gewicht- en bloedwaarden zoals glucose, HbA1c, triglyceriden en cholesterol) in mensen met prediabetes. Vanuit Wageningen University & Research wordt op dit moment een studie uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de effecten van WholeFiber op buikklachten van mensen met constipatie. Ook is WholeFiber partner van GEEF om je Buik. In deze studie bekijken onderzoekers van Wageningen University & Research en Vrije Universiteit Amsterdam, in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting, de effecten van voeding op de darmbacteriën en het immuunsysteem.

Voeg WholeFiberTM toe aan je dagelijks dieet
Voeg dagelijks twee tot drie eetlepels WholeFiber toe aan je eten. Doe de vezels door je yoghurt of cornflakes of strooi het over je soep of salade. Start met 1 eetlepel per dag (4 gram vezels) gedurende twee weken om je darmen te laten wennen en bouw vervolgens op naar dagelijks twee tot drie eetlepels. Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen.

Op social media delen we regelmatig receptideeën, kijk op onze website of download ons receptenboekje.Verdient WholeFiber jouw stem?
Stem op ons via deze link. Zoek op WholeFiber en zet een sterretje voor de naam. Vul daarna je naam en mailadres in en klik op verzenden.
Dit artikel afdrukken