Aankomende weken zetten we verschillende genomineerden in de spotlight om beter kennis te maken met hun product. Vandaag: Marianne van Es en Jenny Borkent over het product WholeFiberTM, gedroogde crunchy witlofwortel.
Voldoende vezels binnenkrijgen is wel heel belangrijk. Een dagelijks tekort aan vezels kan leiden tot zogenoemde welvaartsziektes, zoals overgewicht, chronische buikklachten, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
WholeFiberTM: vezelbommetjes
Het is onze missie om mensen te helpen controle te krijgen over hun dieet, hun gezondheid en hun kwaliteit van leven. Dat doen we met ons product WholeFiber. WholeFiber bestaat uit 100% gedroogde crunchy witlofwortel (cichoreiwortel), puur natuur van Nederlandse bodem. Deze wortel hebben we gekozen omdat het de meest vezelrijke groente is die er bestaat. Hij bestaat namelijk uit 35% prebiotische vezels. In gedroogde vorm neemt dit percentage toe naar maar liefst 85%. Het zijn echte vezelbommetjes dus!

Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgenBack to the roots – gut health matters
WholeFiber bevat een unieke combinatie van prebiotische vezels, namelijk inuline, pectine, hemicellulose en cellulose. Deze vezels zijn ontzettend goed voor de bacteriën in de darmen. De darmbacteriën fermenteren deze prebiotische vezels in de dikke darm, hierbij worden korteketenvetzuren (KKV) zoals butyraat, acetaat en propionaat geproduceerd. Deze KKV hebben een positief effect op de gezondheid; met name butyraat, die anti-inflammatoire eigenschappen heeft, de postprandiale glucoserespons [de verandering van de bloedsuikerspiegel in je lichaam na het eten van een maaltijd, nvdr] positief beïnvloedt, de darmbarrière beschermt en een belangrijke energiebron is voor de darmwandcellen. Doordat WholeFiber minimaal bewerkt is, zitten de prebiotische vezels nog in de hele (intrinsieke) plantcelstructuur. Hierdoor worden de vezels geleidelijk vrijgegeven in de darm en bereiken ze de distale darm. In de distale darm [het laatste gedeelte van de darm, nvdr] worden de meeste korteketenvetzuren geproduceerd en hebben deze vetzuren de meeste positieve effecten op de gezondheid.
WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat!WholeFiberTM en de wetenschap
WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat! Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research, bij mensen met prediabetes is bijvoorbeeld gebleken dat WholeFiber een positief effect heeft op het darmmicrobioom, korteketenvetzuren, butyraatproductie [aanmaak van het korteketenvetzuur met positieve werking op de darmen, nvdr], de stoelgang en bloedglucosewaarden. Mocht je benieuwd zijn naar deze andere wetenschappelijke studies met WholeFiber, download dan onze whitepaper (EN).
Momenteel is Maastricht Universiteit een vervolgstudie aan het afronden waarbij wordt gekeken naar de effecten van 12 weken WholeFiber-inname op metabole parameters (onder meer insulinegevoeligheid en gewicht- en bloedwaarden zoals glucose, HbA1c, triglyceriden en cholesterol) in mensen met prediabetes. Vanuit Wageningen University & Research wordt op dit moment een studie uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de effecten van WholeFiber op buikklachten van mensen met constipatie. Ook is WholeFiber partner van GEEF om je Buik. In deze studie bekijken onderzoekers van Wageningen University & Research en Vrije Universiteit Amsterdam, in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting, de effecten van voeding op de darmbacteriën en het immuunsysteem.
Voeg WholeFiberTM toe aan je dagelijks dieet
Voeg dagelijks twee tot drie eetlepels WholeFiber toe aan je eten. Doe de vezels door je yoghurt of cornflakes of strooi het over je soep of salade. Start met 1 eetlepel per dag (4 gram vezels) gedurende twee weken om je darmen te laten wennen en bouw vervolgens op naar dagelijks twee tot drie eetlepels. Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen.
Op social media delen we regelmatig receptideeën, kijk op onze website of download ons receptenboekje.
Stem op ons via deze link. Zoek op WholeFiber en zet een sterretje voor de naam. Vul daarna je naam en mailadres in en klik op verzenden.

Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Graag licht ik het stemproces van de Gezonde Innovatie Awards verder toe. Foodlog is niet het enige medium dat aandacht besteedt aan de genomineerden. Dat doen ook supermarkt.team en FoodPersonality. Alle drie de organisatoren geven genomineerden betaald de mogelijkheid om hun nominatie extra onder de aandacht te brengen. Daarnaast communiceren we regelmatig GIA-breed zonder uitlichting van één specifieke genomineerde, bijvoorbeeld met plaatsing van dit artikel onder de nieuwsbrief of met een oproep op onze socials. Ook alle deelnemers roepen hun achterban op te stemmen.
Als je vervolgens op de stemwebsite komt, vragen we je om 3 favorieten te kiezen. Hoe je ook op de website komt, via betaalde of niet betaalde content, stemmers kiezen ook voor andere genomineerden.
Als ik kijk naar de winnaars van voorgaande edities zijn er winnaars bij met (grote) marketingbudgetten, al dan niet bij ons ingezet, en winnaars zonder marketingbudget. Ik vind het noemenswaardig dat de winnaars een gemengde club vormen van grote en kleine bedrijven, van startups (vorig jaar zelfs iemand die produceerde in haar eigen keuken) tot gevestigde orde en van helemaal nieuwe producten en initiatieven tot herformuleringen.
Frank, op welke van je statements vraag je me reageren met een eens/oneens?
#14 Dick, ben je het eens met mijn #13 , ik chargeer misschien een beetje met mijn AH-praat?
Jouw vraag: ik weet het zo even niet, ik ben geen CEO. Zoals ik het lees betaal je (oa) met die content salarissen, zodat Fl kan blijven bestaan en zelf artikelen kan blijven schrijven. Niks op tegen, het moet wel duidelijk zijn.
Petje af voor jou als hoofdredacteur en moderator, by the way.
Frank, hoe zou je het oplossen en toch salarissen blijven betalen én dat grote aanbod vernieuwen en daar nog kritische ruimte voor bieden ook?
Eénzijdigheid. De betaalde content wordt gedaan door diegenen die het (kunnen) betalen: wie betaalt bepaalt. Wat zij dus bepalen is dat je alleen hun artikelen onder ogen komt. Zo te zien zit daar lekker veel happy Albert Hein praat tussen, we zullen verder zien. Die het niet betalen krijg je zo niet te zien, bijvoorbeeld mijn 'oma weet raad'. Ik ga op mijzelf niet op zoek naar andere mogelijke initiatieven, krijg ik dus niet te zien.
Je komt dus in een AH-keurslijf, want er is geen tegenwicht.
Verder, zoals je misschien gezien hebt, aan de initiatieven zelf stoor ik me eigenlijk niet, het is gewoon helemaal niks voor mij. Ik snap heus wel dat het voor de hippe stadsburger wat kan zijn.
Bedankt voor de kunstkoffie-tip; ze doen er synthetische cafeine in, wederom niks voor mij, want synthetische cafeine is niet hetzelfde als de echte cafeine, ondanks dat ze het tegendeel beweren. Ergens een geisoleerd molecuul in doen is compleet anders dan koffie met de cafeine (plus allerlei andere koffie-stoffen). Dan maar zuiniger met koffie worden tot het doek valt.