Kinderen jonger dan 5 jaar moeten minder naar schermen kijken en meer spelen. Dat staat in de nieuwe richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor lichamelijke activiteit, slaaptijd en de tijd die kinderen zittend doorbrengen. De richtlijnen zijn bedoeld om een goede motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen te stimuleren en de basis te leggen voor een levenslange goede gezondheid.

De WHO raadt digitale schermtijd voor baby’s en dreumesen helemaal af. Kinderen vanaf 2 tot 5 jaar zouden dagelijks niet langer dan een uur naar schermen of de tv moeten kijken en minstens 180 minuten moeten spelen. Voor schermtijd geldt: hoe minder, hoe beter. Volgens dr. Juana Willumsen van de WHO zitten zelfs de allerkleinsten al te veel en is een verschuiving nodig van de tijd die kinderen zittend doorbrengen naar speeltijd.

Het is belangrijk om al in de eerste levensjaren een gezonde leefstijl aan te leren. Meer bewegen, minder zitten en goed slapen zou de mentale en fysieke gezondheid van kinderen verbeteren en overgewicht helpen voorkomen.
WHO - To grow up healthy, children need to sit less and play more
Reageer
  • Deel
Druk af