De Britse journalist, zakenman en edelman Matt Ridley, 5th Viscount Ridley, zal als hoofdspreker optreden bij de opening van het academisch jaar op 4 september van de Wageningse Universiteit. Hij geldt als een optimist die denkt dat de mensheid met wetenschap zijn uitdagingen te lijf kan gaan en dat doorschieten in conservatief groen denken onwenselijk is. Ook geldt hij als een klimaatscepticus.

Ruim twintig medewerkers van de universiteit, waaronder 11 hoogleraren, stuurden dit weekend een brief aan de raad van bestuur om hun ongenoegen te uiten over de komst van Ridley, schrijft Universiteitsblad Resource.

Over de hoogleraren meldt het blad: ‘Ons belangrijkste bezwaar is dat de raad van bestuur Ridley een podium biedt zonder dat we met hem in debat kunnen op terreinen als klimaatverandering, landbouwontwikkeling en economische ontwikkeling’, zegt ruraal socioloog Han Wiskerke, een van de ondertekenaars van de brief. ‘Over die thema’s doet Ridley allerlei controversiële uitspraken die niet of maar ten dele worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Door hem kritiekloos een podium te bieden tijdens de opening van het academisch jaar, bestaat het gevaar dat de WUR wordt geassocieerd met deze controversiële standpunten. We zijn niet tegen controversiële meningen, die zijn een prima startpunt voor wetenschappelijk debat, maar voor zo’n debat is geen ruimte in het programma.’
Resource - Protest tegen rede Matt Ridley
  • Deel
Druk af