Bijzondere restaurants komt met het bericht dat Marco Westmaas (van Elzenduin Beach) binnenkort een ‘vegetarische slager’ start. "Een wat ...?" vraagt de site natuurlijk. Ja, een slager die geen vlees verkoopt dus, maar iets dat een stevige beet heeft, veel eiwitten bevat en gemaakt is van lupine, soja en granen.

Op de redactie hebben we ervan gehoord maar er nog steeds niet van mogen proeven. Het schijnt geweldig te smaken, met een lekkere beet. Daarom - zo hoorden we - zou het niet gek te wezen dat goeie koks er graag mee willen werken. Maar nou die naam, vegetarisch vlees. Vreselijk. Kunnen we nou echt niet eens een fatsoenlijke nieuwe naam verzinnen? We hebben vlees, vis, melk, zuivel, granen, peulvruchten, aardappelen, groenten en fruiten ....

Wie heeft een suggestie die niet zou misstaan in dat rijtje? Dus geen Valess, Meatless, vegetarisch vlees of dat soort gedoe, maar iets dat op zichzelf kan staan, als 'bloos', 'flurs', 'kaan', 'banning' of weet ik wat, maar geen namen die verwijzen naar vlees of naar eiwitten.
Dit artikel afdrukken