Volgens Reuters claimen wetenschappers van het Londense University College een genetische oorzaak voor obesitas te hebben ontrafeld. Het zou zelfs een 'dubbele hit' zijn. Een afwijking in het FTO-gen maakt 1 op de 6 mensen 70% gevoeliger voor obesitas. Dat wisten we al, maar we wisten nog niet waarom. Ze maken meer ghreline én worden daar gevoeliger voor. Om dat tegen te gaan zou een menu dat bestaat uit meer eiwitten moeten worden aanbevolen.
Volgens andere deskundigen is het een aardige stap voorwaarts, maar moet bedacht worden dat obesitas niet alleen een kwestie van genetische aanleg is.
Dit artikel afdrukken
Volgens andere deskundigen is het een aardige stap voorwaarts, maar moet bedacht worden dat obesitas niet alleen een kwestie van genetische aanleg is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook