Zes van de tien werkende ouders voelen zich schuldig als ze hun kinderen een ongezonde maaltijd voorzetten. Dat blijkt uit een enquête die maaltijdbezorger Uber Eats door 1.139 mensen liet invullen via de bezorgapp, schrijft het AD.

De ouders voelen zich niet alleen schuldig als de maaltijd ongezond is. Van alle respondenten geeft 46% aan ook een schuldgevoel te hebben als ze de maaltijd niet zelf hebben gekookt. Eén op de 5 ouders voelt sociale druk om vooral zelf te koken. Diana Droog vertelt in het AD dat andere ouders erop neerkeken als ze haar zoontje 2 of 3 keer per week een kant-en-klaar potje babyvoeding gaf. Een andere moeder geeft aan dat zijzelf en haar gezin zich beter voelen als ze zelf kookt.

Uber Eats deed het onderzoek omdat de maaltijdbezorger de komende maand actie voert met speciale, gezonde, kindermenu’s. "Met deze actie willen we alle ouders in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam helpen in hun toch al drukke leven,” aldus Uber Eats. Een derde van de ouders geeft namelijk aan dat ze "vaker eten zouden bestellen als er voldoende gezonde opties beschikbaar zouden zijn in de app."
AD - Veel ouders voelen zich schuldig als ze kinderen ongezond eten voorzetten
Reageer
  • Deel
Druk af