Voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Om die ambitie draait het vandaag, op Wereldvoedseldag. Al in 1979 riepen de Verenigde Naties World Food Day in het leven om aandacht te vragen voor armoede en honger. Wereldwijd zijn er ruim 2 miljard mensen voor wie iedere dag genoeg te eten hebben niet vanzelfsprekend is.

De huidige pandemie maakt zichtbaar hoe kwetsbaar voedselsystemen wereldwijd zijn. Ook Wereldvoedseldag ervaart er de gevolgen want waar er normaal gesproken op en rondom Wereldvoedseldag verschillende evenementen overal in het land en over de hele wereld georganiseerd zijn, moeten die dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. In Nederland bijvoorbeeld met een gratis online liveshow.

In de online te volgen liveshow (vanaf 16:00 uur) gaan chefs, experts en voedselveranderaars het gesprek aan over de toekomst van ons voedsel. De liveshow is een initiatief van het Nederlands Food Partnership en Food Cabinet. Tijdens deze ‘World Food Day Show’ schuiven onder meer aan prijswinnend kookboekenschrijfster Vanja van der Leeden, jongerenvertegenwoordiger biodiversiteit en voedsel voor het ministerie van LNV Eva Koffeman en Cinetree-oprichter Hanna Verboom.

World Food Day loopt door in het weekend: dan zijn drie smakelijke foodfilms gratis beschikbaar in de Food Film Bioscoop via Cinetree. Het gaat om de films Wasted! The Story of Food Waste, Sembradoras de Vida (Mothers of the Land) en L'Amour des Moules.

De FAO - de voedselorganisatie van de Verenigde Naties - vierde vandaag zijn 75e verjaardag, compleet met een boodschap van de Paus. In het Amsterdamse debatcentrum De Zwijger organiseerde Agractie een online debat over de Nederlandse boerencrisis als vervanging van het in Rotterdam als gevolg van het in Rotterdam afgelaste publieksevent op het voorplein van De Doelen.
Reageer
  • Deel
Druk af