World Food Day is dé dag dat honger en voedselzekerheid bij iedereen op het menu staat. Vijf bekende chef-koks zetten je de maaltijd van de toekomst voor. Met vijf bijzondere gerechtjes laten ze je zien hoe jouw voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen.

Ook kun je direct in actie komen, want samen spreken we ons uit. Honger moet de wereld uit. Deze avond presenteren we ons manifest tegen honger dat we samen met jou en al onze ambassadeurs ondertekenen. Op weg naar #zerohunger in 2030!

Maaltijd van de toekomst
Selassie Atadika is onze internationale gastchef met Ghanese roots en een plant-forward aanpak. Ze heeft haar eigen succesvolle restaurant Midunu in Accra. Joris Bijdendijk is chef van sterrenrestaurant RIJKS® en heeft dit najaar een nieuw restaurant geopend: Wils. Yvette van Boven is schrijfster, chef, illustrator en televisiepresentator. Ze presenteert haar eigen kookshow ‘Koken met van Boven’ en heeft samen met haar man, fotograaf Oof Verschuren, kookboeken geschreven. Nadia Zerouali is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder de prijswinnende boeken: ‘Melk & Dadels’ en ‘SOUQ, tafels vol mezze’. Samuel Levie is co-founder van campagnebureau Food Cabinet, worstenmaker bij Brandt & Levie, columnist bij o.a. Het Parool en chefkok. Ralph Dahlhaus kookt sinds 2011 bij het Scheepvaartmuseum. Duurzaam koken krijgt een steeds grotere rol en Dalhaus blijft zich daarin ontwikkelen. Hij is ambassadeur bij Dutch Cuisine.

Met bijzondere gerechten laten de chefs ons zien hoe onze voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen.

De hosts deze avond zijn Helen Kranstauber en Eric Corton. Zij zullen je samen meenemen langs de problematiek van honger en voedselzekerheid.

Wil jij aanschuiven?
Meld je dan nu aan als ambassadeur en kom naar het diner. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Je kunt hier laten weten waarom jij hier bij wilt zijn. Er is plek voor 500 ambassadeurs.

Datum: Woensdag 16 oktober
Tijd: 18:00 - 21:45 uur
Locatie: Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1 te Amsterdam

Kijk voor meer informatie op de website.

Food Cabinet organiseert World Food Day samen met AgriProFocus in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Dutch Food Week.
Dit artikel afdrukken