Een wortelteler zit met teveel wortels. Daarom moet hij onder de prijs verkopen. Zijn collega's zitten nl. ook allemaal met teveel wortels. Dus zou de super wel gek wezen om er de volle prijs voor te geven. Er zijn zoveel wortels in ons luilekkerland dat de super ze zelfs onder kostprijs kan kopen. Zo graag wil de wortelteler er vanaf. Logisch, want als hij ze niet kwijt komt, moet hij ook nog opdraaien voor de kosten van doordraaien of opruimen. Daarom is'ie blij als hij er vanaf is, al is het voor bijna niks en blijft dan zijn buurman met de penen zitten.

In paprika's, tomaten en komkommers is het niet anders. Straks komt er nog een hele groentenwinkel bij.

Nu is er een wortelteler die het anders doet. De super krijgt het spul niet meer bijna voor niks. De koeien en biovergister moeten hun heil ook maar elders zoeken. De penen gaan voortaan gratis en voor niks naar devoedselbank. Die bleek nl. een tekort aan eten te hebben! En dat in een wereld waarin we het met bakken tegelijk weg moeten gooien.
Teler Hennie en haar man Wim van de Burgwal zijn het daarom zat. Ze willen het publiek laten zien dat het zo niet langer kan.

Foodloglezers, zijn ze van Lotje getikt of goed bezig?
Dit artikel afdrukken