Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren. Op de website is een overzicht van alle activiteiten. Ook kun je door het invullen van een postcode of woonplaats de dichtstbijzijnde evenementen vinden.

Hieronder informatie over het openingsfestival, het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag en de Nederlandse Brouwerijdagen.

Nederlands Bierproeffestival
Van donderdag 24 mei tot en met zaterdag 26 mei vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Hét openingsevent van de Week van het Nederlandse bier. Voor de 7e keer strijkt het festival neer in de hofstad waarmee tevens de aftrap wordt gegeven voor de Week van het Nederlandse Bier 2018. Meer dan 40 Nederlandse brouwerijen presenteren meer dan 300 bieren. Voor hapjes kun je binnen en buiten terecht bij de foodstands. Wil je meer leren over bier, het brouwproces en de combinaties met eten? Schrijf je dan ter plaatse in voor een van de uiteenlopende masterclasses.

Openingstijden en tickets
Het bierproeffestival wordt gehouden in de Grote Kerk Den Haag, Rond de Grote Kerk 12.
Donderdag 24 mei van 18:00 - 22:00 uur
Vrijdag 25 mei van 16:00 - 22:00 uur
Zaterdagmiddag 26 mei van 13:00 - 17:00 uur
Zaterdagavond 26 mei van 18:00 - 22:00 uur

Tickets zijn te koop via de website. Met je entreeticket krijg je toegang tot het festivalterrein op de dag van keuze en ontvang je een proefglas en een festivalboekje met uitgebreide informatie over bierstijlen en de biermerken die je kunt proeven. Kosten per ticket zijn €12,50 voor de donderdag en zaterdag, en een ticket voor de vrijdag kost €15,00. Iedereen boven de 18 jaar is van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op de website en Facebookpagina.

Nederlandse Brouwerijdagen
De bierbrouwers van Nederland nodigen je uit. In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 kun je kennis maken met de grote diversiteit aan brouwerijen (met en zonder eigen ketels) in Nederland. De brouwerijen stellen hun bierbrouwerij, proeflokaal etc. open voor het publiek. Ze organiseren brouwdemo's, proeverijen en presentaties om het publiek te informeren over de mooie bieren en grote variëteit aan smaken die er in Nederland gebrouwen worden.

Online is meer informatie te vinden over welke brouwerijen in 2018 hun deuren openen voor het publiek. De openingstijden en het programma verschillen per brouwerij, dus check vooraf de informatie vermeld bij de brouwerij die je wilt bezoeken.

Kijk voor meer informatie op de website en Facebookpagina.
Dit artikel afdrukken