Noord-Brabant staat in de maand oktober in het teken van plantaardige eiwitten. Kom naar de meest gastronomische provincie van Nederland om alle food-activiteiten van deze maand mee te maken.
Het Noord-Brabantse voedselplatform We Are Food maakt van de maand oktober een themamaand over voeding. Zij creëren een podium voor voedselproducenten en ondersteunen daarnaast consumenten met hun kennis.
We Are Food zet opnieuw een inspirerend programma neer, na de succesvolle activiteitenreeks van 2018 toen Noord-Brabant Europese Regio van de Gastronomie was. Het thema van 2019 is de eiwittransitie naar meer plantaardige eiwitten. De opwarming van de aarde bedreigt de wereldvoedselproductie en door duurzamere manieren van landbouw, zoals vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige, blijft de schade beperkt.
De aftrap van dit evenement valt samen met de nationale Dutch Food Week waar ook diverse activiteiten rondom eiwittransitie op de agenda staan. Andere actuele thema's in deze week zijn: voedselverspilling, duurzaamheid en nieuwe initiatieven.
Overzicht van de activiteiten
Informatie
Datum: 7 oktober tot en met 23 oktober
Prijs: Bij de meeste evenementen is deelname gratis
Locatie: Het evenement vind plaats op verschillende locaties in Noord-Brabant.
Kijk voor meer informatie over het gehele programma en de diverse locaties op de website.
Dit artikel afdrukken
We Are Food zet opnieuw een inspirerend programma neer, na de succesvolle activiteitenreeks van 2018 toen Noord-Brabant Europese Regio van de Gastronomie was. Het thema van 2019 is de eiwittransitie naar meer plantaardige eiwitten. De opwarming van de aarde bedreigt de wereldvoedselproductie en door duurzamere manieren van landbouw, zoals vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige, blijft de schade beperkt.
De aftrap van dit evenement valt samen met de nationale Dutch Food Week waar ook diverse activiteiten rondom eiwittransitie op de agenda staan. Andere actuele thema's in deze week zijn: voedselverspilling, duurzaamheid en nieuwe initiatieven.
Overzicht van de activiteiten
- 7 oktober - Openingsevenement en inspiratiedag, Tramkade, Den Bosch
- 5-16 oktober - Dutch Food Week met diverse activiteiten
- 10 oktober - Opening van de Green Protein Demo Plant , Dinteloord
- 10 oktober - Workshop duurzame voeding , Den Bosch
- 17 oktober - Foodvalley Summit: The Protein Plan(et) , Wageningen
- 20 oktober - Lancering Beste Brabantse Borrelplank, Den Bosch
- 21 oktober - Lancering Impact Menu Herfst Dutch Cuisine, 's-Hertogenbosch
- 22 oktober - Food day - World Creativity Forum, Veghel
- 23 oktober - Future Food Experience - World Creativity Forum, Eindhoven
Informatie
Datum: 7 oktober tot en met 23 oktober
Prijs: Bij de meeste evenementen is deelname gratis
Locatie: Het evenement vind plaats op verschillende locaties in Noord-Brabant.
Kijk voor meer informatie over het gehele programma en de diverse locaties op de website.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog