De nieuwe 'Ik kies bewust campagne' is van start. Volgens mij zou het beter en anders moeten, maar laat ik daar mijn mond maar eens over houden. Ik heb er tenslotte al vaak genoeg iets over gezegd. Misschien is 'beter' wel de vijand van 'goed' en moeten we zo de doelgroepen waarover Hans Stam (Hartstichting) het vorige week had benaderen. Niet zeuren dus!
Stel dat je niet in die doelgroep valt, maar wel wilt afvallen. Wat doe je dan? Een verfrissende benadering trof ik gisteravond op slashfood.com. Bob Sassone stelt de grenzen eens vanaf de andere kant: "Foods I won't give up'.
Interessant: je besluit dat je op je gewicht moet gaan letten, maar maakt vooral ook lijstje van de dingen die je NIET wilt opgeven.
Wat zou jij doen?
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Brigitte: bedankt voor de tip, ik zal het eens proberen. Biologisch is inderdaad niet goedkoop, maar voor mij is dat een kwestie van kiezen: waar geef je je geld aan uit? Liever één of twee keer per week een lekker stuk biologisch vlees dan elke dag een vaag piepschuimen bakje van de buurtsuper. Aman Prana heeft trouwens ook rode palmolie, maar dat heeft nogal een dominante smaak waar ik niet kapot van ben.
@Frans: de kokosolie van Arman Prana is inderdaad de allerlekkerste maar ook de allerduurste. Zelf gebruik ik die van Omega&More. Ook in grote emmers te krijgen, geraffineerd en ook tegenwoordig ongeraffineerd. Ook erg lekker, zeker om in te frituren.
Ik fiets naar het werk, dat is voor mij een heel mooi excuus om toch allerlei dingen wel te blijven eten/drinken:
* Wijn, en dan liefst rood. Om bier geef ik niet zo veel, afgezien van af en toen een trapist.
* Blauwschimmel kaasjes. Er gaat niets boven de smaak van een zachte Gorgonzola, of een Blue Stilton.
* Roomboter zou ik nog zonder kunnen, maar je hebt bij de natuurwinkel potten met kokosvet (merk Aman Prana) en die gaan bij ons thuis letterlijk overal doorheen. Heerlijk voor door de curry's, of gewoon om groenten in te smoren.
Dan gaat het natuurlijk om de dingen die je "beter niet kan eten" ivm de calorieën. Een aftrap:
- Parmazaanse kaas. Ik heb het bijna altijd in huis en is voor mij praktisch onmisbaar.
- Chocolade. Ik eet alleen pure chocolade. Iets minderen, ok, maar opgeven, never!
- Wijn
- Roomboter. Er is, in mijn ogen, geen alternatief...
Ik heb makkelijk praten, maar als je wilt afvallen, moet dit ook kunnen zonder het bovenstaande op te geven. Porties klein houden en tussendoortjes de oorlog verklaren.
IJS is voor mij werkelijk onweerstaanbaar. Maar ik heb zelf een ijsmachine en daar kan ik zelf ook lekker ijs in maken. Ik ben al een stuk kritischer geworden in mijn keuzes maar helemaal geen ijs meer zou ik niet volhouden.