image Op molblog.nl stelt Niels Willems de vraag wat het oog wil. Duitsers schijnen nl. geen Nederlandse aardappelen meer te willen omdat die er als onbeholpen pokdalige gnomen uit zien. Ze geven de voorkeur aan mooie gladde. "Franse" heten ze in zijn posting. Het zal wel gaan om die kleine aardappeltjes met hun dunne schilletjes in van die gevlochten mandjes, zoals Rattes en Rosevallen. Ik ben van die soorten overigens menig gnoompje tegengekomen, maar klein zijn ze kennelijk wél leuk ;-)

Laten we het over Vlaanderlanders, Nederlanders en Vlamingen, hebben. Wat doen wij eigenlijk met onze aardappelen?

Kopen ze nog steeds een netje met aardappelen die ze zelf schillen? Hoeveel kilo ineens? Kopen ze Celavita's of andere voorgeschilde makkelijk-zo-in-de-pan-piepers? Gaan ze voor ovenfrites of voor frituur frites? Gaan ze naar de markt om Andijkers te kopen? Koken ze die? Bakken ze de restjes op in de pan of gooien ze die weg? Welke kiezen ze als ze zelf frites maken?

Na de koffie en champagne is de beurt aan aardappelen. Welke aardappelen eet jij en hoe maak je ze klaar?
Dit artikel afdrukken