Wat denk je?
Fotocredits: Foodloginterviewer Maria Kolossa, Niels FC Willems
Op 9 februari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €6,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Het zal verdeeld zijn, ik denk dat de meesten zullen zeggen dat je beide moet of kan blijven eten, maar dat het met vlees wel wat minder kan. Dat is iig mijn mening, vlees hoef je niet perse mee te stoppen, maar elke dag 3 to 5 ons eten is naar mijn mening gewoon teveel en dan tel ik ook al het vleeswaren, kaas, ei mee en zitten de zuivelproducten er nog niet eens bij opgeteld.
Niels, Foodlog moet geen domme vragen stellen. Geen vlees! Beter voor wat?
Ze man in ze street! Ze cheapist way to fill ze time. Draadstaal heeft dit fenomeen al afgeschoten.
@Astrid, het is maar de vraag of dat 'teveel' is. Uit onderzoek blijkt: Alleen vlees eten kan -mits je ook vet en orgaanvlees is (meer dan 3-4 ons puur eiwit/dag is ongezond wegens mal du caribou). Maar vleesloos eten kan niet, tenzij je gebruik maakt van vitaminesupplementen en andere producten van de chemische industrie..
Martijn, ik denk dat het voornamlijk persoonsgebonden is om te bepalen wat teveel is, dat zou per persoon misschien dmv bloedonderzoek uitgeplozen moeten worden? Maar ook als je goed naar je lichaam luistert merk je heus wel of je teveel vlees gegeten hebt, als ik teveel op een dag neem(dan tel ik ook andere dierlijke eiwitten mee) voel ik me de dag erna wat minder fit, alsof ik iets tekort ben gekomen. Dat zijn symptomen die je pas later gaat merken als je je consumptie drastisch mindert, dat een tijd volhoudt en dan ineens meer nemen dan normaal, zolang je (misschien wel) teveel vlees enz eet merk je dat niet, dan denk je misschien wel dat je te weinig geslapen hebt ofzo, pas, iig in mijn geval was het zo, als je het mindert en vervangt door bijv groente en fruit merk je wat de oorzaak van je vermoeidheid steeds toch was.
Iig ben ik er zeker van dat als je in de ochtend 3 glazen melk en 2 of 3 boterhammen(of meer) met vleeswaren/kaas en dat ook in de middag op hebt en dan 's avonds ook nog eens veel vlees neemt omdat je lekker wil bbq-en dat dat dan echt teveel is, zeker als je er geen groente bij neemt die lekker darmen schoonvegende vezels hebben. Maar, dat is mijn mening, wat ik al zei, pas met bloedonderzoek over langere periodes weet je of iemand echt teveel vlees en andere dierlijke eiwitten eet.