Schaamt u zich echt nergens voor en vertel het gewoon!

Wie at oesters? Want die mogen. Ze zijn überduurzaam, zoals de puzzelaars van de Volkskrant dankzij Foodlog inmiddels allemaal weten. Of at u toch maar vega, omdat ze zeggen dat dat nog beter is?

En wie at foie gras? Of kalf? En wie aardbeien? En wie .... helemaal groen. Gewoon een sneetje roggebrood met een plakje kaas, een appeltje en een mandarijntje?

En wie koos voor biologisch omdat het Kerst is? Wie voor biologisch-dynamisch omdat biologisch te gewoon is?

En wie nam eindelijk MSC in plaats van gewone vis? En wie ging naar AH omdat daar alleen maar sterrenvarken te koop is én het bovendien verwerkt is in de kant-en-klare gerechten van Jamie Oliver.

Wie at kant-en-klaar van Jamie? Of van Délicieux van de Lidl? En wie kookte alles zelf en ging naar een bijzondere markt of een bijzondere winkel om daar iets heel bijzonders op te halen?

At u thuis, bij vrienden of familie? Of in een restaurant?

Wie rekende op de markt ditmaal € 10 af voor zijn zalige Noordzee-krabbenpoten, terwijl die een maand geleden nog maar die schandalige € 5 kostten?

Enne ... dronk u er wijn bij? Had u een gemillésimeerde champagne vooraf of een ordinaire ploef uit Italië? Of bier? Of biologisch appelsap? Of juist iets 'duurzaams'?

Hebt/had u kazen na? Kwamen ze van ver of uit de streek? En had u daarna nog iets me slaafvrije chocolade? Of vind u dat je met Kerst eindelijk eens gewoon mag ETEN!

Don't be shy en maak er hier een dol feest van.

We wensen u lekkere en vooral blijmakende Kerstdagen!

Fotocredits: @helie, uitsnede, Bas Boerman
Dit artikel afdrukken