De minister wilde AH verplichten het Fair Produce logo op zijn champignons plakken om aan te geven dat het bedrijf zich aan de wet houdt. AH vond dat nergens voor nodig omdat het logo in essentie weinig anders uitdrukt dan legaliteit. Ook AH betrekt zijn champignons immers van bedrijven die zich aan de wet houden. Het kan ook niet anders, want het heeft als marktleider een reputatie hoog te houden.

De vakpers bericht over het bezoek Asscher op zijn verzoek bij AH bracht. De Levensmiddelenkrant schrijft: SZW en Albert Heijn zijn het erover eens dat dit een gedeelde verantwoordelijkheid is voor alle partijen in de keten; van telers tot retailers. De overheid heeft hierbij de rol van wetshandhaver.
De Boerderij bericht in soortgelijke woorden over het bezoek.

Daar staat toch gewoon dat bedrijven zich aan de wet moeten houden? Dat is nogal wiedes. Waar ging die affaire dan over? De minister gebruikte immers buitengewoon scherpe woorden naar AH door op te roepen tot een boycot tegen het bedrijf.

Op de foto die de Levensmiddelenkrant afbeeldt van de ontmoeting tussen Asscher en AH-topman Sander van der Laan zijn twee lachende mensen te zien. Ons gokje: het foutje van de snel van de heup schietende lachende minister is met de mantel der liefde van de rustig ogende Van der Laan bedekt. Niet te veel meer over lullen en geen excuus vragen. Chique van AH.

Fotocredits: Van der Laan (l) en Asscher, uitsnede, Levensmiddelenkrant
Dit artikel afdrukken