Tien procent van de Amerikaanse ouders denkt dat hun kind ziek wordt van bedorven of vervuild voedsel in restaurants. Toch doen ze maar weinig om hun kinderen te beschermen tegen voedselvergiftiging, volgens Science Daily. Dat zou blijken uit de National Poll On Children’s Health-rapport van het C.S. Mott kinderziekenhuis in Michigan.

Thuis besteden de ouders veel aandacht aan voedselveiligheid. Ze wassen hun handen voor het koken (87%), wassen groenten en fruit (80%) en controleren de houdbaarheidsdata van gekoeld voedsel (84%). Buitenshuis is dat een ander verhaal. Slechts een kwart van de ouders checkt restaurants voordat ze er gaan eten met hun kinderen. Dat kan gevaarlijk zijn. “Bij jonge kinderen is het immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld en kan voedselvergiftiging een groter risico op ernstige complicaties geven”, zegt Gary L. Freed van Mott Poll. “Eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het checken van restaurantinspecties, kunnen dat al voorkomen.” De onderzoekers lijken Amerikanen te willen vertellen dat wetten en regels onvoldoende beschermen tegen de gevaren van buiten de deur eten.

ScienceDaily - One in 10 parents say their child has gotten sick from spoiled or contaminated food: National poll: Parents cite restaurants as most common source of food sickness in kids but just one-fourth check inspections before dining out
  • Deel
Druk af