Het American College of Sports Medicine en de Anthem Foundation brachten dit jaar voor de negende keer de American Fitness Index uit. Hierin vergelijken ze hoe 'fit' de 50 grootste stedelijke gebieden van de VS zijn.

De stad Washington gaat aan kop door het lage aantal mensen dat rookt in combinatie met omgevingsfactoren als toegang tot parken, recreatieve faciliteiten en wandelpaden. Inwoners van de steden in de top 3 lopen over het algemeen meer omdat ze meer openbaar vervoer gebruiken. Verder hebben ze minder gezondheidsproblemen gerelateerd aan hart- en vaatziekten en diabetes.

De steden die het slechts scoren op fitheid bevinden zich vooral in het zuiden en middenwesten van de VS. Indianapolis staat onderaan de lijst. Net daarboven staat Oklahoma City. Deze steden hebben vooral minder parken en buitenvoorzieningen.

Klimaat
Een andere factor die meespeelt in de mogelijkheden om 'buiten' te recreëren, is het klimaat. Dana Angelo White van de Quinnipiac University: “Denver heeft ontelbare mogelijkheden om te sporten, van skiën tot hardlopen en zwemmen, bij gunstige temperaturen voor grootste deel van het jaar. In bijvoorbeeld New Orleans, met zijn verstikkend warme en beklemmend vochtige zomers, zijn er beduidend minder kansen om naar buiten te gaan en te bewegen.”

Ondanks alle omgevingsfactoren die meespelen, benadrukt Craig Samitt van de Anthem Foundation dat fitheid begint bij jezelf. “Gezond gedrag bereik je door bewegen als activiteit in je weekschema op te nemen en gezond te eten.”
Dit artikel afdrukken