De winter is het seizoen voor warme chocolademelk. De een zweert bij cacao en melk, de ander laat een chocoladereep smelten, de volgende heeft het liefst de echte Chocomel. Maar niet alleen hoe je je chocomelk maakt, bepaalt hoe hij smaakt. Ook de kop waaruit je hem drinkt blijkt invloed te hebben. Onderzoekers van de Polytechnische Universiteit van Valencia en de Universiteit van Oxford komen tot de conclusie dat warme chocolademelk het lekkerst is uit een oranje beker.

Proefpersonen kregen vier kopjes warme chocolademelk geserveerd in een wit, crème, rood of oranje (met witte binnenkant) plastic bekertje. De proefpersonen vonden de chocolademelk in oranje bekers lekkerder. Voor de zoetheid en de geur maakte de kleur van de beker niet uit, al vonden de proefpersonen wel dat de chocolademelk in het cremekleurige bekertje iets zoeter en aromatischer was. Voor alle duidelijkheid: het ging in alle gevallen om dezelfde chocolademelk.

Het onderzoek past in een reeks onderzoeken naar de invloed van de kleur van verpakking en servies op de perceptie van de consument. Dat die invloed er is, staat vast, maar om precies te begrijpen hoe de vork in de steel steekt is verder onderzoek nodig.

Is uw lievelingsmok toevallig oranje?

Fotocredits: Pingu1963

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken