Zelf je maaltijd bij elkaar plukken met een simpele routebeschrijving, dat kan iedereen, zegt de website van Foodwalks.

Foodwalks is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde. Samen ontwikkelden zij het project Lekker Landschap: een netwerk van inmiddels al 33 'Foodwalks', meldt De Levensmiddelenkrant. Er zijn al 33 routes uitgewerkt. In 2016 wil Lekker Landschap uitkomen op 60 routes, verspreid over heel Nederland. Dat wordt mogelijk dankzij een bijdrage van één miljoen euro door de Postcode Loterij.

Eenvoudig concept
In samenwerking met wandelaars, winkeliers, natuurbeschermers, boeren, koks, stadsbewoners en scholen verzamelde Lekker Landschap recepten, routes en natuurvondsten. Via de site Foodwalks nodigt Lekker Landschap iedereen uit al het eetbare en lekkers uit de natuur via een wandeling te verzamelen om er vervolgens de meest smakelijke streekgerechten van te maken. Op de site vind je een beschrijving van waar en hoe te wandelen of te fietsen. Daarnaast zie je wat je zoal kunt plukken en wanneer in het seizoen dit kan. Tot slot vind je een recept om je vondsten in iets lekkers om te zetten.

Goed initiatief
De Nationale Postcodeloterij is erg enthousiast over de link die op deze manier gelegd wordt tussen wandelen in het Nederlandse landschap en ons eten. "Voedsel is een onderwerp dat veel mensen en zeker ook onze deelnemers aanspreekt. Het project Lekker Landschap biedt de kans mens en natuur met elkaar te verbinden", zegt Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij op Lekker Landschap.

Fotocredits: 'mixed berry bounty', Lesley Seaton
Dit artikel afdrukken