In de Ondertussen van dinsdag 1 oktober vallen mij deze berichten op:

- De Franse krant Le Vif kopt vandaag ‘Om CO2 op te nemen is één walvis duizend bomen waard’. De walvis speelt een essentiële rol in de zuurstofomzetting en koolstofverwijdering in de atmosfeer. Een van deze manieren is via fytoplankton. Deze kleine beestjes leven van de ontlasting van de walvis en zijn in staat om ongeveer 37 miljard ton CO2 per jaar te absorberen. Dat is ongeveer 40% van alle geproduceerde CO2. Daarnaast absorbeert een walvis ook nog tonnen CO2 nadat het dier dood is gegaan.

- Over het nutteloos gebruik van plastic verpakking zullen we ons nog wel even blijven verbazen. In navolging van de gepelde sinaasappels in plastic, zijn er nu knoflookteentjes in plastic.

- Door een onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Annals of Internal Medicine is weer een vleesrel losgebarsten. Het eten van rood vlees zou nu weer niet tot een verhoogd kankerrisico leiden. De nodige wetenschappers zijn verbolgen over deze uitspraak, omdat het publiek eerder vooral het tegendeel is voorgehouden.In 2015 maakte een oordeel van het IARC, de kankerinstituut van de WH), een (overdreven) punt van het kankerrisico van vleesproducten.

Vandaag was de dag van een historisch boerenprotest op het Malieveld. Boeren veroorzaakten de drukste ochtendspits ooit. Minister Schouten steunde de boeren en verzekerde hen dat er geen halvering van de veestapel gaat plaatsvinden. Desondanks zinnen de boeren alweer op nieuwe acties als de politiek niet luistert.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken