Walmart, ‘s werelds grootste retailer, neemt extra robots in dienst. Tegen het einde van de zomer voegt de Amerikaanse supermarktketen scan-robots toe aan 650 filialen. Dat bevestigde de retailer aan Business Insider. Hiermee komt het aantal winkels met deze technologie op 1.000, in totaal telt Walmart in de VS meer dan 5.000 winkels.

De robots zijn ruim 1.80 meter lang en uitgerust met 15 camera’s. De Bossa Nova-apparaten scannen de winkelschappen en sturen een waarschuwing naar medewerkers wanneer artikelen niet meer voorradig zijn. Zo helpen ze de supermarktketen bij het oplossen van een lastig probleem dat retailers jaarlijks wereldwijd bijna een biljoen dollar (duizend miljard) aan gemiste verkopen kost, schrijft Bloomberg. De robots kunnen de hele cyclus versnellen.

Walmart is (nu nog) de grootste werkgever in de Verenigde Staten. De robot uitbreiding is de nieuwste stap in een reeks automatiseringsexperimenten van de retailer. Naast voor het scannen van schappen introduceerde de supermarktketen robots die onder meer vloeren schrobben, vrachtwagens lossen, ophalen van bestellingen in winkels en online bestelde boodschappen verzamelen. Met de robots wil CEO Doug McMillon de kosten verlagen, winkelprestaties verbeteren en zijn geloofwaardigheid als technologische innovator verbeteren in de strijd met het technologieplatform en virtuele winkelcentrum Amazon.
Walmart is bringing robots to 650 more stores as the retailer ramps up automation in stores nationwide
Reageer
  • Deel
Druk af