Europa erkent de Ardense worst en dat is groot nieuws in heel Wallonië, schrijft Vilt. Vorige week registreerde de Europese Commissie 3 varianten van de droge, gerookte worst in het register van beschermde oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen: 'saucisson d'Ardenne', 'collier d'Ardenne' en 'pipe d'Ardenne'. De Waalse regering ziet 17 jaar inspanning bekroond met de Europese erkenning van de Ardense salami. Struikelpunt was al die tijd dat ook Vlaamse worstmakers Saucisson d’Ardenne maakten. Belangrijk voor de erkenning is dat het productieproces van de worst in zijn geheel in de Belgische Ardennen plaatsvindt. Voor de ingrediënten geldt de herkomstbepaling niet. Daarover maakte Nick Trachet zich op Foodlog al eens vrolijk.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Wallonië trots op EU-erkenning van saucisson d'Ardenne - VILT
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
En outre, notre Foret d'Ardenne, Saucisson d'Ardenne eu Tranches d'Apéro portent le label Saucisson d'Ardenne authentique, la reconnaissance qu'il s'agit des produits 100% Ardennais!
On dirait un étranger!
Bien compris. Je vous envoye mon cochon de la cote de Hollande et vous préparez moi des saucisson d' Ardenne autentique. Excusez mon Français.