Eind 2014 introduceerde Jumbo de Nieuwe Standaard Kip. Het was de iets betere Kip van Morgen die de supers gezamenlijk wilden introduceren. De supermarktorganisatie kreeg er lof voor van Wakker Dier.

Nu, vier jaar later, vindt Wakker Dier dat Jumbo die kip weer moet inruilen voor een kip met een volle in plaats van een niet officiële driekwart Dierenbeschermingsster. Wakker Dier zet er een radiospotje voor in. Doorgaans heeft de dierenwelzijns-NGO daar succes mee en past een supermarkt zijn aanbod aan.

De boeren die nu de Nieuwe Standaard Kip speciaal voor Jumbo houden, lopen het risico straks weer met lege, nog niet afgeschreven stallen te staan. Dat komt omdat Jumbo onder meer hun kip regelmatig in de aanbieding doet.

De betere wereld wordt door NGO's op verwarrende manieren bevochten. Gisteren kondigde het Wereld Natuurfonds aan dat het samen met een Britse supermarkt juist aan betaalbare aanbiedingen voor milieu- en klimaatvriendelijkere producten gaat werken. Wakker Dier wil ze juist duurder maken om een einde te maken aan consumentisme, ongebreideld kopen alsof duurzaamheid en diervriendelijkheid niets hoeven te kosten.

Wakker Dier - Wakker Dier heeft nieuwe aanbieding voor Jumbo - Wakker Dier
Reageer
  • Deel
Druk af