In een tweet van zojuist laat Wakker Dier weten: "Hoe ziek: eerste gigastal van NL gaat kuikens vetmesten op lopende banden die uitkomen in slachterij."

In een persbericht van vandaag schrijft Wakker Dier:

Wakker Dier is verontwaardigd dat de Provincie een vergunning wil verlenen en zeker ook dat Staatssecretaris Bleker hier geen stokje voor steekt. Afgelopen november zei Bleker hier nog over in de dialoog megastallen: “Excessen, zoals een bedrijf met een miljoen kippen of meer, passen niet bij Nederland. Gelukkig hebben we die excessen ook niet. Maar als zich een ontwikkeling voordoet waarbij die excessen zich aankondigen, wil ik een wettelijke mogelijkheid hebben om dat een halt toe te roepen.”

De excessen beschrijft Wakker Dier als volgt:

De andere kippen worden in een nieuw stalsysteem op extreem industriële wijze vetgemest: de plofkippen worden vetgemest op lopende banden die in directe verbinding staan met een slachterij, zodat deze op de slachtleeftijd van de kuikens alleen nog maar afgedraaid hoeven te worden.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Nuchter gesproken moet geconstateerd worden dat dierwelzijn buitengewoon gebaat is bij het afschaffen van het vangen en vervoeren van dieren vanaf de plek waar ze gemest werden naar de slachterij. Stress, breuken en door pijn vermeerderde stress zijn onvermijdelijk. Om dat tegen te gaan en de genoemde diervriendelijkheidsmaatregel te kunnen realiseren is volume nodig.

Lees het gehele persbericht op wakkerdier.nl

Fotocredits: WakkerDier

Dit artikel afdrukken