De Kipsterstal levert deze week zijn eerste eieren uit aan Lidl. Reden voor een artikel van Mac van Dinther in de Volkskrant - Dit is de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld - én een positieve radiospot van Wakker Dier. “Vaak zijn we boos over supermarkten, maar nu zijn we juist blij. Blij met het Kipster-ei”, zegt Wakker Dier.

De Kipsterstal is goed voor de kippen en hard tegen fijnstof. De stal vangt fijnstof af zodat het bedrijf ook goed is voor de buurt. Wakker Dier is ook gecharmeerd van de leghaantjes die Kipster naast de eieren produceert. Dat zijn de manlijke dieren die niet meteen nadat ze zijn uit het ei zijn gekropen worden gedood, maar eerst 15 weken worden opgefokt, vervoerd en dan in een slachterij het gehele slachtproces mogen doorlopen. Ze worden verwerkt tot een verwerkt kipproduct, de 'hanenburger', die ook bij Lidl te koop zullen zijn.
de Volkskrant - Dit is de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld - Binnenland - Voor nieuws, achtergronden en columns
  • Deel
Druk af