Maak de consument kritisch en de kwaliteit stijgt vanzelf....

Bezoekers van terrassen storen zich het meest aan het lange wachten op de rekening. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Misset Horeca werd uitgevoerd door AQ Services. Hiertoe werden mystery guests op pad gestuurd om horecagelegenheden te bezoeken.
Soms duurt het wachten op de rekening langer dan het wachten op de bediening of de bestelling. De tweede grootste irritatie zijn plakkerige tafels en menukaarten. Op drie staat de attentheid van het personeel en op vier incorrect afruimen van de tafel. Op vijf staat het ontbreken van accessoires als servetjes of prikkertjes. Alle irritaties hebben een personeelscomponent en op dit gebied bestaat voor de Nederlandse horeca dus een groot verbetertraject. Enkele irritaties buiten het personeel om zijn de aankleding en het comfort van het terras en de locatie.
De mystery guests merkten dat personeel regelmatig een glas verkeerd vastpakte en dat klachten niet serieus werden genomen. Tevens kwam het enkele keren voor dat op de kassa een andere prijs werd aangeslagen dan op de menukaart werd vermeld. Ook gebeurde het meerdere malen dat onvoldoende wisselgeld werd teruggegeven. Op 9 juli 2009 wordt de Misset Horeca Lipton Ice Terras 100 onthuld.


bron:MKB-net.nlt
Dit artikel afdrukken