Het blijkt een van de grootste frustraties van millennials: avocado's zijn of te hard of al verrot, maar een perfect eetrijpe vind je maar zelden.
Hoe komt dat toch?
Normaal gesproken is fruit van een boom als je het oogst allemaal ongeveer even oud, maar bij avocado's ligt dat anders, zelfs als ze tegelijkertijd geplukt zijn. In landen waar de avocado's vandaan komen, weet iedereen dat. Mexicanen kopen een zak met avocado's. En als ze een avocado willen eten, dan gaan ze door die zak en kijken ze... nou, deze moet nog even, deze mwah. Die nemen ze; de rest laten ze nog even liggen.
Het YouTube-duo Foodbusters dook in de avocado-stress en ontdekte dat zelfs zogenaamd 'eetrijpe' avocado's niet helemaal eetrijp zijn als ze net in de winkel liggen.
Beste tip tegen stress: leer omgaan met tegenslag.
YouTube - Waarom 'eetrijpe' avocado's zo vaak niet echt eetrijp zijn.
Hoe komt dat toch?
Normaal gesproken is fruit van een boom als je het oogst allemaal ongeveer even oud, maar bij avocado's ligt dat anders, zelfs als ze tegelijkertijd geplukt zijn. In landen waar de avocado's vandaan komen, weet iedereen dat. Mexicanen kopen een zak met avocado's. En als ze een avocado willen eten, dan gaan ze door die zak en kijken ze... nou, deze moet nog even, deze mwah. Die nemen ze; de rest laten ze nog even liggen.
Het YouTube-duo Foodbusters dook in de avocado-stress en ontdekte dat zelfs zogenaamd 'eetrijpe' avocado's niet helemaal eetrijp zijn als ze net in de winkel liggen.
Beste tip tegen stress: leer omgaan met tegenslag.
Dat heeft met de kwaliteit te maken Sytske. En het is prettig winkelen en je spaart er heel makkelijk een kaart vol, voor elke 5 euro een stempel, elke week aanbiedingen voor de volle kaarten. Zo lever ik soms wel 5 tot 10 kaarten ineens in als ze bijv bananen of frambozen in de aanbieding hebben, dan scheelt het een euro per kilo/bakje oid per kaart. En ze hebben de kaas die mijn man lekker vindt, zelfgemaakte soepen die mijn vader soms eet enz. Het zit alleen niet in de buurt dat ik er zo ff heen loop, dat moeten we met de auto doen. Ook zit het niet in de loop van de andere dagen dat ik boodschappen doe.
#8 Astrid,
Dat jij op die manier boodschappen doet dat weet ik.
Maar waarom slechts 1x per week bij Totaalvers? Heeft dat met de afstand te maken?
#7 Sytske: ik doe 4x per week boodschappen, maar 1x in de week de grootste bups aan groente en fruit bij de AGF winkel van Totaalvers, de dingen waarvan ik weet dat ik dat een week goed kan houden. Gelukkig heeft die winkel goede kwaliteit spullen en heb ik zelden een miskoop
Astrid,
Ik doe 2x per week boodschappen en koop dan alleen de verse producten voor die paar dagen.
Hoewel ik avocado wel eens lekker vind, net zoals mango of kiwi, koop ik die zelden.
Wat ik wel koop zijn die diepvries mango blokjes. Gisterenavond hebben we die gebruikt in plaats van gedroogde abrikozen.
Maar dat is het probleem Sytske, je weet van 99,99% van het fruit niet meteen of je het lang goed kan houden of dat het te lang duurt voor het rijp is. Zo koop ik bijv ook het liefst zo groen mogelijke bananen, omdat ik ze voor de hele week in 1 keer koop, dan 1 of 2 trossen gele erbij, dan lopen ze elkaar prima achterna. Maar ook dat gaat soms niet op, want het kan zomaar gebeuren dat ze op zondag(woensdag koop ik dat allemaal) ook allemaal al gespikkeld worden, terwijl het ook gebeurt dat ze op de dinsdag nog geen spikkeltje vertonen en alleen maar net geel zijn. Ook het jaargetijde maakt niet altijd wat uit.
Soms liggen er mango's die al zacht zijn, dan denk je, lekker, blijkt ie helemaal niet lekker te zijn en zelfs bruin van binnen al, heb je er 1 bij die hard is en laat je die rustig rijpen, dan is die wel lekker, of die wordt ook gewoon niet rijp en gaat alleen maar liggen rimpelen. Ook met pruimen en kiwi's gehad. Ik kan me niet herinneren dat dat ook zo was toen ik nog kind was, volgens mij kocht mijn moeder toen gewoon fruit, dat was al eetbaar of bijna en was altijd lekker.