2

FlashWaarom het dier en niet de mens?

Van nature zijn wilde zwijnen lekker schuw. Ze mijden mensen en auto's. Maar nu het extra druk is op de Veluwe, groeit ook het aantal toeristen dat wilde zwijnen lokt met voer. Een doodvonnis voor de varkens. Een zwijn dat mensen of auto's opzoekt, is gevaarlijk en wordt preventief afgeschoten. Of doodgereden natuurlijk. Krom eigenlijk, dat de overheid de natuur straft. Je zou de verstorende mensen tot de orde kunnen roepen.

Trouw - Schattige zwijntjes voeren op de Veluwe? Dat wordt hun dood, 10 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 12 aug '20
  • 13:44

Wat nog erger is: de apen voeren als je te logeren bent in een b&b ergens in Afrika. Als die namelijk niet mensenschuw meer zijn, zijn de rapen helemaal gaar. Ze leren in een oogwenk ramen en deuren open te maken, en waar de ijskast staat. Bovendien kunnen ze nog eens heel gemeen bijten.

Toen ik de (stadse) manageress van zo'n b&b, die zelf brood naar de apen stond te gooien, daarop wees, kreeg ik op m'n donder. "Wat moeten ze dan eten?" "Nou gewoon, wat ze vinden in de bush." "Maar er is helemaal niks!" (Dat klopte, het was winter) "Nou, dan gaan er een paar dood. Dat is de natuur." "Uw hart is gitzwart!!!"

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 11 aug '20
  • 17:48

We komen er vanzelf wel achter zoals hier waar een wild zwijn er vandoor gaat met de kleren van een badgast in Berlijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.