Dat heeft de consument die toch al niet van groenten hield inmiddels goed in zijn oren geknoopt.
We krijgen te weinig vezels binnen. Daardoor vult onze buik zich onvoldoende zodat we een hongergevoel houden. In werkelijkheid horen we juist geen honger te hebben. We behelpen ons maar met vetten, eiwitten en suikers en krijgen daarvan daarom veel teveel binnen. Dat weet ons lichaam alleen niet, want het is nou eenmaal gemaakt om ook loze vulling te registreren en pas dan te zeggen 'ik ben voldaan'. Suf dus dat er geen vezels meer in ons eten zitten, want je wordt er niet dik van. Bovendien zijn die vezels er om onze ingewanden schoon te poetsen en de beestjes te huisvesten die daar zo druk mee zijn. Geweldig spul dus. Daarom moet het terug in ons eten. Foodnavigator.com meldt dat poeder van onrijpe bananen uitkomst gaat bieden.
Grote eetfabrieken - die natuurlijk geen groenten en fruit verwerken, want die zijn gevaarlijk - gaan dat spul straks door de inhoud van hun zakjes, pakjes, bakjes en blikjes strooien om er de broodnodige vezels aan toe te voegen. Eindelijk een oplossing voor een probleem waar de natuur in tekort schoot.
Onzin uiteraard. Het is de wereld op zijn kop. Planten bestaan voor 40-60% uit vezels. Die gaan - m.n. in de vorm van granen - met bergen tegelijk in die bakjes, pakjes en zakjes. Laten we eerst deze vraag eens stellen: waarom zijn ze er in godsnaam eerst uitgehaald en willen we ze er nu achteraf weer in gaan stoppen?
Trouwens, waar blijven die uitgezuiverde vezels, want we hebben er kennelijk nieuwe voor nodig om de voeding/vezel verhouding weer op peil te krijgen?
Take a Sisi Frizzr - gezond fabrieksfruit waar ook die gemene fruitzuren uit zijn gehaald en extra vezels bij zijn gestopt, mét Ik Kies Bewust-goedkeuring natuurlijk - en denk er eens over na
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Eric, Juist daarom wil ik dat!
Marten Toonder wist het decennia geleden al: wat de natuur kan, kunnen wij beter. Het is natuurlijk veel zinvoller om in een gecontroleerde omgeving verantwoorde voeding samen te stellen dan dit aan letterlijke wildgroei over te laten.
Waar die uitgezuiverde vezels blijven weet ik even niet. Die lelijke agressieve fruitzuren (glycolzuur, melkzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur) komen echter wel goed terecht. Die verwerkt de cosmetica-industrie in dure smeerseltjes waarvan je er gezond gaat uitzien.
Ik word zo moe van dat gekloot met eten..... Kunnen we nou niet gewoon chocolade chocolade laten, en fruit gewooon fruit, compleet mét de originele vezels?
Stel je voor, je voedt een kind op met al die bewerkte ingrediënten, fruit met vezels maar zónder de 'stukjes' of merkbare 'draadjes', gecastreerde chocolade, kipnuggets zonder kip. En dan komt 'ie op volwassen leeftijd in een restaurant waar hij écht spul krijgt. Gatver! Dat lijkt helemáál niet op wat hij vroeger van zijn lieve moeder voorgeschoteld kreeg!
En Ailko maar 'beter eten' in restaurants willen....