We hadden het hier regelmatig over de boercode. Lezer Ton Zijlstra ging op zoek en ontdekte qualitrail.de, een Duitse site waarop je te weten kunt komen waar je ei vandaan komt. Je ontdekt er het hok en de naam en woonplaats van de hennenboer.

Ton testte zijn Hollandse eitje en kwam er meteen achter waar dat gelegd was, want ook Nederlandse eitjes zijn erop te vinden zolang ze maar niet in categorie 3 - kooieieren (de codes daarvan worden in Nederland niet vrijgegeven) - zitten. Ik testte de twee sterren AH puur&eerlijk vrije uitloop eitjes in mijn koelkast en kwam er ook meteen achter. Ik zeg even niks, omdat ik wil weten hoeveel verschillende boeren in hetzelfde doosje tot anoniem 'eitje' verworden.Verzoek dus: tik de code van de eieren in en vermeld hier de super en hun eventuele merk.

Gewoon even doen: voer de code op je ei in op qualitrail.de

UPDATE (31 juli, 2017):
Dit is een oud artikel. Vanwege de fipronil-eieren wordt deze pagina veel bezocht via zoekmachines. Qualitril.de bestaat niet meer. Er zijn inmiddels twee uitstekende gratis Apps voor je mobiele telefoon: voor Android (google) en voor iPhone (iTunes).

Ook is er nog steeds een Duitse site waarop je direct je code kunt intikken: Was steht auf dem Ei
Dit artikel afdrukken