De eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland gaat er echt komen. De crowdfundingsactie voor Bag&Buy heeft het benodigde startkapitaal van 75.000 euro opgeleverd.

Studentenstad
De investeerders hebben ook duidelijk gemaakt waar in Nederland de eerste vestiging moet komen: in studentenstad Utrecht. In het AD toont initiatiefnemer Wim van Dijk zich tevreden over deze keus: ''Utrecht vind ik een mooie stad om te beginnen. Er heerst een prettige sfeer en er wonen veel studenten, van wie ik verwacht dat ze het concept van de Bag&Buy zullen kunnen waarderen.''

Adres nog onbekend
Waar in Utrecht de verpakkingsloze winkel gaat komen is nog bekend. Van Dijk is nog aan het uitzoeken waar de 'foodstraten' in de Domstad zich bevinden. Als mogelijke opties heeft hij vooralsnog de Nachtegaalstraat, Burgemeester Reigerstraat, Biltstraat en de Twijnstraat op het oog. De eerste Bag&Buy zou eind volgende zomer moeten openen. "En als het kan, gaan we gewoon eerder van start. Als ik een pand heb gevonden en mijn handtekening heb gezet, duurt het geen halfjaar meer voor de winkel opengaat", voegt hij nog toe.

Fotocredits: Twijnstraat, www.twijnstraat.nl
Dit artikel afdrukken