De Vlaamse vleesverserkers Ter Beke en Guina krijgen bij wijze van uitzondering - voorlopig - toestemming hun Saucisson d'Ardenne te blijven produceren in Vlaanderen. Het Waals Gewest wil voor de Saucisson d'Ardenne erkenning aanvragen als Beschermde Geografische Aanduiding. Wallonië wilde daarmee de Waalse slagers die nog zelf charcuterie maken promoten. Maar dan mogen de beschermde Saucissons ook alleen nog maar echt ter plekke gemaakt worden. De Vlaamse vleesbedrijven zagen de bui drie jaar geleden al hangen en stapten naar de Hoge Raad.

Die besliste in het nadeel van de Vlaamse bedrijven. De Waalse regering heeft nu besloten een overgangsregeling in te stellen, die gaat lopen zodra het BGA-dossier ingediend wordt. Eén van de voorwaarden is dat op de etiketten van de Vlaamse Saucisson d'Ardenne aangegeven wordt dat het product niet in de Ardennen wordt gemaakt. Dat meldt Vilt.
Dit artikel afdrukken