Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar.

Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens met gezondere eetgewoontes. Die eten meer bederfelijke, verse producten. Groente en fruit belanden wat sneller in de afvalbak dan een diepvriespizza.

Wie boodschappenlijstjes maakt, verder reist naar de supermarkt en een groot huishoudens verspilt minder voedsel. Bij meerpersoonshuishoudens is de kans groter dat restjes nog opgegeten worden en die hele bloemkool wel in 1 keer opgaat.

Voor de studie gebruikten wetenschappers van de Universiteit van Landbouwwetenschappen Penn State voedselaankoopgegevens van huishoudens die deelnemen aan de National Household Food Acquisition and Purchase Survey (FoodAPS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Deze ‘input’ vergeleken ze met de ‘output’; de berekende metabole energiebehoefte van de deelnemende huishoudens voor behoudt lichaamsgewicht. Hiermee zou het de eerste studie zijn die voedselverspilling voor individuele huishoudens identificeerde en analyseerde, aldus professor landbouweconomie Edward Jaenicke.
Penn State University - Study suggests U.S. households waste nearly a third of the food they acquire | Penn State University
  • Deel
Druk af