Peter Janssen, alias de vegan streaker, is nog maar net op vrije voeten na zijn straf voor het in de fik steken van vrachtwagens bij een eendenslachterij in Ermelo of hij slaat alweer toe. Vorige week zaterdag verstoorden Janssen en zijn Vegan Strike Group een dolfijnenshow.

Samen met twee anderen sprong hij met protestborden ('Dolfijnen zijn geen clowns') in het water om te demonstreren tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap. De show moest worden geannuleerd.

Janssen en zijn Vegan Strike Group waarschuwen vandaag het Dolfinarium dat het dierencircus zich moet voorbereiden op meer protestacties. Alex Tiebot, general-manager van het Dolfinarium zegt flink te zijn geschrokken. "Vooral ons personeel en onze dieren die aanwezig waren. Maar we hebben na die tijd ook mensen gehad die gemaild hebben dat zelfs kinderen er nog nachtmerries van hebben gehad."

Omdat Janssen net vrij is uit de cel wegens zijn veroordeling voor brandstichting bij de eendenfokkerij maak Tiebot zich zorgen. "Ik baal ervan dat een veroordeeld dierenactivist, die net weer vrij is, na het in brand steken van een aantal vrachtwagens hier zo'n actie kan doen." Janssen houdt van actie en maalt niet om wat maanden cel. Vanuit die gedachte zal de politie hem nu waarschijnlijk stilletjes in de gaten houden. Daar hoor je niks van, tot het weer minder ludiek misgaat.
Reageer
  • Deel
Druk af